Nieuwe toekomst op een historische locatie

De grauwe, lege, saaie Rijnhaven verandert de komende jaren in een plek waar van alles te beleven is. Je weet straks niet wat je ziet: een stadsstrand, stadspark en drijvende parken. De vernieuwing komt er ook op De Pols van Katendrecht; dat smalle stukkie land tussen de Maashaven en de Rijnhaven. Hier voel je nog altijd de historie van de oude zeehavens. Dit karakter blijft zichtbaar in het ontwerp van De Bund, dat is geïnspireerd op de industriële havenarchitectuur. Robuuste vormen, stoere elementen en materialen. Dát is De Bund.

image alt

Van Rauw naar Rauw én Wauw!

Prostituees, zeelieden, havenarbeiders. Rauw, ruig, onveilig. Nee, het was vroeger niet altijd een feestje om op Katendrecht te zijn. Gelukkig is ‘De Kaap’ inmiddels een van de hipste wijken van Rotterdam. Ook De Bundweg – nu nog een vervallen plek met oude bekladde bedrijfspanden – wordt opgepimpt. Een mix van wonen, werken, winkels en horeca zorgt voor reuring op de Pols van Katendrecht. Andere reuring dan voorheen. Maar zonder de ongepolijste charme van Rotterdam te verliezen. Rauw én wauw dus.

image alt

Stads met een rauw randje

De scheefgezakte en bekladde bedrijfspanden aan De Bundweg worden gesloopt. Ze maken plaats voor nieuwbouw. Niet zomaar dertien-in-een-dozijn-nieuwbouw. Nee, stadse nieuwbouw met een ‘rauw randje’ en een knipoog naar het verleden, perfect passend op deze plek. De architect heeft bij het ontwerp van De Bund de oorspronkelijke havenarchitectuur voor ogen gehouden. Het gebouw krijgt gewelfde structuren en verspringende balkons met robuuste details die goed aansluiten bij het havenkarakter. En hoe verbinden we dingen in Rotterdam? Tuurlijk, met een brug! Tussen de twee woontorens komt dan ook een brug met een havenachtige uitstraling.

image alt

Verbinding met Rotterdam, en met elkaar

In De Bund draait het om verbinding. We verbinden de oude havens en het moderne centrum van Rotterdam. Het rauwe verleden en de frisse toekomst. Cultuur en architectuur. Maar we verbinden ook jullie, de nieuwe bewoners van De Bund. Tuurlijk, bijna iedereen heeft straks zijn eigen balkon waar je effe tot rust kan komen. Maar in De Bund vind je ook veel gedeelde ruimtes. Van groene daktuinen tot royale entreelobby’s en van gezamenlijke werkruimtes tot woon- en huiskamers. In De Bund woon, ontmoet, werk en relax je samen. In De Bund lééf je samen.