Nieuwbouw op Katendrecht

Echt Rotterdams wonen? Dat is wonen in een lekkere mix van cultuur en architectuur. Die mix vind je op Katendrecht, en je hoeft er nog niet eens naar te zoeken. Je vindt het in jouw levendige nieuwe thuis in De Bund. Nieuwbouw midden op Katendrecht, naast en de Rijnhaven. Een beetje van het oude, maar dan in lekker nieuw jassie.

image alt

Nieuw Rotterdams stadscentrum

Katendrecht is het schiereiland tussen de Rijnhaven en de Maashaven en hoort bij het stadsdeel Feijenoord. Hier wordt het bruisende Rijnhaven District ontwikkeld; een nieuw stuk Rotterdam tussen de populaire Wilhelminapier en het hippe Katendrecht. Een deel van die – nu nog – lege en saaie Rijnhaven wordt gedempt. Daarvoor in de plaats komen woningen, winkels, horeca, een bijzonder stadspark met een strand en drijvende parken. Samen met de vernieuwingen op de Kop van Zuid en Katendrecht ontstaat er zo een compleet nieuw tweede stadscentrum aan het water. Je weet niet wat je ziet! En één ding is duidelijk: vanaf Zuid hoef je straks de brug niet meer. Want alles gebeurt hier. Op Zuid.

image alt

Oud en nieuw Katendrecht

De Pols van Katendrecht, aan de rand van het nieuwe Rijnhaven District, is de entree van het schiereiland. Hier komt alles samen wat Rotterdam zo’n lekkere stad maakt; de combinatie tussen het historische, rauwe havenkarakter en het hippe stadsleven van de toekomst, met parken, promenades en andere toffe, groene plekken. Waar voorheen prostituees en zeelieden het straatbeeld bepaalden, is Katendrecht nu een van de hipste en veiligste wijken van de stad. Maar zónder het rauwe industriële randje te verliezen, want kom op: we zijn hier natuurlijk nog wel steeds in Rotterdam. Oude (pak)huizen worden gerestaureerd, zoals het Santos Pakhuis dat een nieuwe bestemming krijgt als designwarenhuis van Stilwerk. En er wordt nieuw gebouwd. Zoals altijd. Want de heipalen die de grond in gaan, die vormen de hartslag van Rotterdam.

Nieuwbouw op de Pols van Katendrecht

De Droom. De Plek. De Bund. In het hart van de Pols van Katendrecht komt een modern woongebouw met energiezuinige nieuwbouwappartementen in de stijl van de oude havenarchitectuur. Hier woon je tussen oud en nieuw. Lekker centraal, op Katendrecht. Je bent zo op de Kop van Zuid én in het centrum. Maar zullen we je eens wat vertellen: als je op Katendrecht woont, hoef je het schiereiland eigenlijk helemaal niet af. Want hier hebbie alles wat je nodig hebt!