Over BPD

Een fijn thuis voor iedereen. Dát is wat we belangrijk vinden en waar we ons voor inzetten bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Als gebiedsontwikkelaar realiseren we al 75 jaar woningen en woonomgevingen in Nederland en Duitsland. Duurzame, betaalbare nieuwbouwwoningen, die bereikbaar zijn voor iedereen. Ook voor de generaties van de toekomst.

Bereikbaar en betaalbaar

Sinds de oprichting in 1946, toen onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Maar we ontwikkelen meer dan woningen alleen. Of je je ergens thuis voelt, wordt namelijk niet alleen bepaald door de woning, maar in belangrijke mate ook door de leefomgeving. BPD ontwikkelt gebieden en wijken waarin mensen plezierig kunnen wonen, werken en ontspannen. Een leefomgeving die goed bereikbaar is per fiets, auto en/of openbaar vervoer en met energiezuinige, betaalbare woningen. Want als BPD vinden we dat iedereen met zijn of haar budget een passende woning moet kunnen vinden, in een fijne omgeving. Het is onze missie – en maatschappelijke verantwoordelijkheid – om de woningmarkt bereikbaar én betaalbaar te maken voor iedereen.

Gezond en prettig wonen

Iedereen verdient een fijn thuis! Naast bereikbaarheid en betaalbaarheid van woningen, vinden we bij BPD een duurzame leefomgeving heel belangrijk. In onze ogen is dat een plek waar mensen gezond en prettig kunnen wonen en leven. Gezondheid en sociale verbinding zijn belangrijke kernwaarden. In onze wijken en gebieden kunnen mensen elkaar ontmoeten, kunnen kinderen veilig spelen en naar school, kunnen mensen hun hobby uitoefenen en kunnen ouderen of zieken zorg krijgen in hun woonomgeving. En iedereen kan genieten van een groene, gezonde en waterrijke omgeving met een rijke flora en fauna. Een comfortabele, duurzame leefomgeving is bovendien bestand tegen klimaatverandering. De leefomgevingen die wij ontwikkelen, versterken de biodiversiteit, beschikken over een duurzaam energiesysteem en zijn gericht op slimme, duurzame mobiliteit. Kortom: leefomgevingen die uitnodigen om duurzaam en gezond samen te leven.

Duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst

De invulling van onze duurzame gebiedsontwikkeling kan van gebied tot gebied verschillen. Denk aan groen in de wijk om waterberging én recreatie mogelijk te maken. Alle mogelijkheden om te verduurzamen, beoordelen wij in relatie tot elkaar. Maar 1 ding staat vast; onze leefomgevingen zijn gezond én toekomstbestendig. Want in 2050 vervalt de gasaansluiting voor heel Nederland. Daarom ontwikkelen we nu al gasloze woningen, die ook nog eens beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en het opwekken van elektriciteit. Zoals zonnepanelen, vloerverwarming, luchtwarmtepompen, HR++ glas en isolatie van muren, gevels en daken. Je bent dus niet alleen voorbereid op de toekomst zonder aardgas, maar bespaart óók op je maandelijks energielasten. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een nieuwbouwwoning van BPD!

Over van Wijnen

Ons werk gaat over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Met oog voor de generaties na ons bouwen we zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet. Dat is ons verhaal. Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Dat is onze missie, en die missie heeft vandaag de dag meer inhoud dan ooit.

Geschiedenis

In 1907 zijn we begonnen met timmerwerk, inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de grootste ontwikkelende bouwers van Nederland. Vanuit 25 locaties zijn we altijd dichtbij. We hebben meer dan 110 jaar ervaring met het ontwikkelen, (ver-)bouwen, transformeren en onderhouden van vastgoed. Dit doen we met oog op de toekomst. Zo creëren we gebouwen en omgevingen die de tijd aankunnen en die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen.

Echte waarde

We zoeken continu naar toepasbare, creatieve en betaalbare oplossingen waarmee we minder verspillen. Waar mogelijk zetten we grondstoffen opnieuw in en bouwen we mee aan een circulaire economie. In elke fase van het proces – ontwikkeling, bouw, renovatie, beheer en sloop - wegen we af welke positieve en negatieve impact onze acties op onze omgeving hebben: sociaal, ecologisch en economisch.

Plekken moeten in dienst staan van de mensen die er wonen, werken, verblijven en recreëren. Het zijn gezonde (leef)omgevingen zonder uiterste houdbaarheidsdatum, zonder negatieve impact op het milieu en in staat ‘mee te ademen’ met de veranderingen van een dorp of stad.